Domácí recepty na chřipku, kašel či nachlazení

V tomto článku vám dáme tipy na naše domácí recepty na chřipku, kašel či nachlazení, abyste je uměli zvládat lépe, či dokonce těmto onemocněním předejít. Zapomeňte na recepty plné nelahodných potravin, které vám zdlouhavou přípravou můžou ještě znechutit postoj ke zdravému tělu. Ať už máte symptomy malé nebo velké, naše rady vám jistě pomohou dostat se přes chřipku, nachlazení rychleji.

caj

Takže namísto léčivých lektvarů a polévek zkuste tyto přírodní recepty, tipy, triky:

Vitamin C

Na oslabenou imunitu je důležité užívat vitamíny. Pokud máte horečku nebo kašlete, tělo se vám snaží dát najevo, že mu něco chybí. Tělo si Vitamin C vytvořit nedokáže, proto potřebuje naši pomoc. Denně přijměte alespoň 1000 mg Vitaminu C přes doplňky stravy nebo jezte jídla, které jsou na tento vitamín bohaté. Nejvíce ho obsahují citrusové ovoce, šipky, paprika, trochu méně je v rajčatech, zelí či jahodách. Poznámka: Vitamin C si nedávejte pozdě večer, může se stát, že se vám bude hůř usínat, vzhledem k vyššímu množství energie.
       

Bylinný čaj 

Není lepší lék jako dobrý domácí čaj z bylinek s trochou medu a citrónu. Čaj tělo uklidní a dodá mu sílu. Nejúčinnější čaje jsou ze zázvoru, máty, kopřivy a zelených lístků. Tip: Naše Multivitaminy obsahují výtažky ze šípků i z citrusových bioflavonoidů.

Sauna nebo napařování

Sauna velmi pomáhá při nachlazení. Tělo se zahřeje, vypotí a všechny toxiny se vyplaví. Nezapomínejte v sauně i po ní doplňovat sůl, minerály a tekutiny, jelikož se jich mnoho z těla vyplaví. 
 

Bio lampa

Pokud jste ještě neslyšeli o bio lampách, jde o zařízení se speciálním polarizovaným světlem, které dokáže proniknout do hloubky kůže a uvolnit zánět, bolest v krku či ucpaný nos. Pokud takovou lampu nevlastníte, nemusíte se bát, chvilkový pobyt na slunci má podobné účinky jako bio lampa. Slunce dodá Vitamin D, který pomáhá uklidnit nervy a snižuje citlivost na bolest.

Je mnoho dalších věcí, které vám mohou pomoci zvládnout chřipku, rýmu či nachlazení, ale výše zmíněné jsou jedny z nejúčinnějších. Pokud necháte tělo odpočívat, dáte mu správné živiny a vitamíny, průběh celé choroby se urychlí a budete zase fit.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 

chora