5 tipů, jak si udržet energii a motivaci celý rok

Je tu opět nový rok a s ním přichází i nával novoročních předsevzetí. Nový rok = nový začátek a proto se většina z nás rozhodne využít toto "čisté plátno" a stanovují si různé cíle a plány na nejbližší měsíce. První týdny vypadají nadějně, opravdu se nám daří pravidelně cvičit, omezovat alkohol nebo se každý den vzdělávat... No čas plyne a my se od našich cílů vzdalujeme a najednou jsme tam, kde jsme byli. Zlozvyky a zhubnuté kila jsou zpět a na rozečtené knize je vrstva prachu. Zdá se vám tento scénář známý? Nebojte se, tento rok vám to půjde lépe. Přinášíme vám 5 tipů, jak si udržet energii a motivaci celý rok.

3_1

1. Připravte si plán

Dáte si předsevzetí, že chcete zhubnout 10 kilo. To je sice super, ale bez plánu to nepůjde. Sepište si konkrétní kroky, jak se k tomuto cíli dopracujete (zaplatíte si permanentku do fitka, upravíte stravu, každý den projdete 5 km, ...) a stanovte si termín, do kdy ho chcete splnit. Bez plánu zůstane vaše předsevzetí pouze přáním a vy budete smutný ze selhání.

2. Řekněte někomu o svém cíli

Řekněte kamarádce, jaké cíle jste si stanovili. Díky tomu budete mít nad sebou kontrolu a budete cítit větší zodpovědnost za to, abyste své cíle splnili. Navíc vás může motivovat a "kopnout do zadku" v případě, že budete zahálet. A možná nakonec motivujete i vy ji a ona se k vám přidá. :)

2_2

3. Dokončujte rozdělané věci

Určitě se vám už stalo, že vám ležela na stole několik týdnů úloha, kterou jste stále odkládali, nechtělo se vám do toho pustit a bralo vám pozornost. Když jste se konečně rozhodli to vyřešit a dokončit, to byla úleva, co? Čím více máte takový věci rozdělaných, tím více pozornosti vám to bere a tím méně energie máte. Myslete na to při svých cílech a dokončujte je předtím, než se pustíte do něčeho dalšího.

4. Energie pro tělo = vitamíny

Výživná strava je to, co zajistí, že vaše tělo bude mít každý den dost energie na dosahování cílů. Kromě ovoce a zeleniny doporučujeme kvalitní Multi Vitamineral, který pomáhá snižovat únavu a vyčerpání a dodává energii na celý den.

5. Mějte cíl na očích

Napište si váš cíl někde, kde ho budete každý den vidět. Budete ho mít na zřeteli a připomene vám, že na něm máte pravidelně pracovat.

A samozřejmě, hlavně si celý ten proces užijte. Dosahování a dosažení toho, co jste si umínili, přináší skutečné štěstí a zvyšuje vaši sebedůvěru. Ať už jste si stanovili jakýkoliv cíl, držíme vám palce při jeho dosahování.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz.  

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 
 1_2

Zdroj obrázků: Canva.com