5 tipů, jak si chránit a udržet zdraví v létě

Léto je v plném proudu a všichni se snaží užít si tento čas naplno. Existují však nástrahy, které vám ho mohou znepříjemnit. Přinášíme vám proto 5 tipů jak si chránit a udržet zdraví v létě.

leto

  1. Pijte hodně vody - v létě hrozí dehydratace organismu mnohem více než v jiném období. Hodně se potíme a to způsobuje vyplavování vody z těla. Dodatečný přísun vody zabrání přehřátí těla a tedy žádný nepříjemný úpal nehrozí. Nezapomínejte proto na pitný režim. Poznámka: Káva a alkohol organismus spíše dehydratují, proto bychom je neměli započítávat do denního příjmu tekutin.
  2. Dopřejte si vitamíny v ovoci a zelenině - léto je období, kdy je i v našich končinách množství čerstvého a kvalitního ovoce a zeleniny. Jahody, borůvky, meruňky, broskve, rajčata, hrášek atd. jsou plné vitamínů a jiných antioxidantů a navíc vás ještě i osvěží. Dejte přednost ovoci a zelenině, která byla vypěstována na našem území.
  3. Chraňte se před ostrým sluncem - pokud je to možné, zkuste se slunečním paprskům vyhýbat v čase mezi 11. a 15. hodinou. Pokud se slunci nemůžete z jakéhokoliv důvodu vyhnout, mějte alespoň přikrývku hlavy, natřete se opalovacím krémem, zvyšte příjem vody a doplňujte minerály, které se z těla rychle vyplavují potem (hlavně draslík a sodík).
  4. Aloe vera a Vitamin E na popáleniny - pokud jste to na slunci přehnali a máte spálenou pokožku, dobrým řešením je natřít se gelem z Aloe vera, který příjemně zchladí a následně Vitamínem E, který urychlí hojení. Pokud chcete být fit co nejrychleji, zkuste navýšit i dávky Vitamínu C, který také pomáhá hojení ran.
  5. Při bolesti hlavy nemusíte hned sahat po lécích - jestli vás začíná bolet hlava, důvodem je často dehydratace, úpal nebo málo minerálů v těle. Toto se dá snadno zvládnout doplněním vody a užíváním produktu Mineral Plazma - obsahuje minerály, které se z těla vyplavují při pocení.

 
Budeme moc rádi, pokud vám naše tipy pomohou užít si léto bez starostí. Věříme, že si odpočinete a načerpáte mnoho sil a inspirace na další měsíce.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 

melon