Imunita v zimě – jaké vitamíny brát v zimě

Na tom, že zimní období dáva imunitě zabrat se jistě shodneme. Zima je období, kdy je výskyt chorob mnohem častější než v jiném ročním období. Chladné počasí, nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny a málo slunečního záření mají nepříznivý vliv na imunitu a zdraví. Když teplota na teploměrech klesá, zvyšuje se riziko nachlazení, chřipky, rýmy a různých jiných virových či bakteriálních onemocnění. Kromě toho se kolem nás stále tvoří nové varianty virů, proto je důležitá i prevence a podpora zdraví ve formě přírodních doplňků stravy.

Mezi nejdůležitější faktory, které ovlivňují zdraví a imunitu patří jednoznačně STRAVA. Pojďme se proto spolu podívat na to, jaké vitamíny užívat v zimě, pro zachování a podporu dobrého zdraví a imunity.

1_13

Vitaminy A&D

Vitamin A podporuje odolnost proti infekcím postihujícím dýchací ústrojí a bezprostředně se podílí na zvyšování aktivity imunitního systému. Také pomáhá zkracovat a ulehčit průběh mnohých onemocnění a udržuje správnou funkci a odolnost sliznic. Doplňování vitaminu D během zimních i podzimních měsíců je klíčové, neboť jeho přirozený příjem ze slunce je omezený a minimální. Vitamin D podporuje obranyschopnost těla a je prevencí proti virózám, rovněž přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Vitamin C

Vitamin C je svými pozitivními účinky na imunitu proslulý. Díky svým silným antioxidačním vlastnostem dokáže účinně zvyšovat aktivitu imunitního systému a působit proti infekcím, které se dostanou do krevního oběhu. Také pomáhá při léčení nachlazení a zmírňuje příznaky stresu a vyčerpání, které jsou v zimním období poměrně časté. Jako prevenci stačí užívat 500-1000mg denně, ale pokud jste nemocní, můžete dávky zvýšit. V naší nabídce naleznete více druhů přírodních céček - s bioflavonoidy, cucavé, prášek či s postupným uvolňováním.

B-komplex

Kromě problémů s obranyschopností přichází v zimě také dlouhodobá únava, která oslabuje tělo, které je pak náchylnější k onemocnění. A tady přichází na scénu B-komplex, který pomáhá k dobrému a zdravému spánku, udržuje nervový systém v dobrém stavu, chrání před parazity a zvyšuje aktivitu imunitního systému. Také potlačuje infekci podporou tvorby protilátek a zlepšuje paměť, koncentraci a duševní rovnováhu. Pro viditelný účinek doporučujeme užívat náš vyvážený B-komplex, který obsahuje všech 11 b-vitamínů ve vysokých dávkách.

Příčiny zimní únavy:

• nevhodná strava
• málo pohybu
• nedostatek slunečního záření
• krátké dny
• zhoršený spánek/nespavost
• zhoršený psychický stav

2_14

Vitamíny pro děti na posílení imunity

Podpora a ochrana imunity během zimy je rovněž důležitá u dětí. Dítě ze školky či školy často přinese nějaké bacily a může nakazit i zbytek rodiny. Zvyšte obranyschopnost vašich dětí pomocí našich přírodních cucavých vitamínů pro děti na imunitu. Třešňový multivitamin pro děti obsahuje 12 základních vitamínů (vitamíny A, B-komplex, C, D, E) a 5 minerálů a stopových prvků (zinek, vápník, železo, jód, měď), které podporují imunitu dítěte a pomáhají zajistit ochranu před viry a bakteriemi.

Pro ještě větší podporu imunity doporučujeme navíc užívat i samotný Vitamin C, který dokáže účinně zvyšovat aktivitu imunitního systému dítěte a působit proti infekcím, které se dostanou do krevního oběhu. Také pomáhá při léčení nachlazení. V naší nabídce naleznete cucavý malinový vitamín C, který je obohacen o výtažek z třešně Aceroly, rutin, hesperidin a citrusové bioflavonoidy.

Zinek

Zinek působí proti nachlazení tím, že zvyšuje aktivitu imunitního systému. Také pomáhá zkrátit onemocnění v případě, že k němu již došlo. Kromě toho podporuje psychickou výkonnost a udržuje pokožku, vlasy a nehty (které dostávají během zimy dost zabrat) v dobrém stavu.

Česnek

Zvyšuje antioxidační kapacitu těla, přispívá k dobrému zdraví a vysoké obranyschopnosti těla. Pokud nemáte rádi chuť česneku, nebo nechcete, aby z vás byla cítit česneková vůně, na našem eshopu máme kapsle, které obsahují výtažek z česneku a mají stejné účinky jako čerstvý česnek, ale po jejich konzumaci z vás nebude nic cítit :) 

Koenzym Q10

Silný antioxidant, jehož produkce v organismu věkem klesá. Koenzym Q10 podporuje imunitu, zvyšuje odolnost organizmu a pomáhá při problémech s tlakem.

3_12

Řasy Chlorella a Spirulina

Tyto přírodní řasy jsou vynikajícím přírodním zdrojem vitamínů a minerálů, čímž napomáhají správnému fungování imunitního systému. Také pomáhají zvyšovat energii a vitalitu a dokáže zbavit tělo odpadních látek (detoxikace).

Multi Vitamineral - Tip na imunitu ověřený zákazníky 

V jedné kapsli obsahuje až 15 vitamínů, 10 minerálů a stopových prvků, Omega 3, Koenzym Q10 a bioflavonoidy - vše, co přispívá ke správné funkci imunity. Podporuje energii, udržení vitality a výkonnosti organismu a je doporučován pro ženy i muže během celého roku. Svým složením je Multi Vitamineral navržen pro lidi s vysokým fyzickým nebo psychickým nasazením. Díky praktickému balení po 6 kapslí v blistru (plátu) si je může vzít každý člen rodiny se sebou do práce či školy a chránit si zdraví. Jeho velkým plusem oproti jiným multivitaminovým doplňkem je jeho forma (gelová tobolka, která se snadno polyká a rychle vstřebává) a bohaté složení – nemusíte užívat více doplňků stravy, protože všechny potřebné látky máte v jedné jediné tobolce.

Věříme, že jste se v článku dozvěděli a udělali si přehled o tom, které vitamíny jsou vhodné pro podporu imunity během zimy. Pokud byste měli jakékoli dotazy, neváhejte se na nás obrátit, rádi vám zdarma s čímkoliv poradíme.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže.