Menstruace po porodu - jak ji obnovit?

Porod je krásný, ale také velmi náročný moment v životě ženy. Získává novou celoživotní roli - roli matky - se kterou přichází mnoho změn. S těmi psychickými se žena dokáže vyrovnat díky opoře partnera nebo rodiny, ale co ty fyzické a hormonální? Tělo během těhotenství a následného kojení (laktace) dostává dost zabrat. A právě s tímto je spojena nepravidelná, resp. žádná menstruace po porodu. Takže jak obnovit menstruaci po porodu si řekneme v následujících řádcích.

Je zcela běžné, že menstruace se první měsíce (někdy i rok) neobjeví, takže pokud nepociťujete křeče v podbřišku nebo jiné zvláštnosti a menstruaci stále nemáte i několik měsíců po porodu, není důvod k panice. Často dokonce dochází ke zmenšení poprsí a vaječníků vlivem hormonů. V případě závažných tělesných změn se však neváhejte obrátit na svého lékaře, který vám určitě pomůže.

pôrod

Způsob, jak cyklus rychleji vrátit je jednoznačně vyvážená strava a dostatek odpočinku. Tělo se dokáže s těmito změnami vyrovnat samo, pokud má dostatek vitamínů a živin na fungování.

Doplňky stravy, které jsou prospěšné v časech nepravidelné menstruace:

  1. Vitamin B12 - ovládá tvorbu a likvidaci červených krvinek, zabraňuje vzniku chudokrevnosti.
  2. Kyselina listová - zvyšuje tvorbu mléka, má vliv na správný vývin miminka, pomáhá potlačovat chudokrevnost.
  3. Vitamín E - snižuje srážlivost a rozpouští krevní sraženiny, brání vzniku křečí, snižuje krevní tlak, Působí příznivě při sklonech k potratu.
  4. Vápník - pomáhá udržovat tělesnou váhu, pomáhá proti nespavosti, efektivně bojuje s křečemi, účastní se na vstřebávání železa.


Zmíněné vitamíny a minerál dokáží pomoci ženám při snahách o navrácení menstruace po porodu nebo při nepravidelných cyklech. Našim zákaznicím se menstruace vrátila, když začali jíst pravidelně zdravá jídla doplněné o výše zmíněné doplňky stravy. Doufáme, že vám tyto rady pomohou a váš cyklus se opět ustálí.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 


Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 

menstruace