Bolestivá menstruace

Všechny to moc dobře známe. Pomalu se blíží ten týden v měsíci, který pro mnoho žen znamená utrpení. Nervozita, bolesti hlavy, nespavost, deprese jsou projevy toho, že přichází menstruace. Pokud toto všechno doprovázejí ještě i bolestivé křeče, váš život to dokáže dost znepříjemnit a na pár dní vyřadit z normálního fungování. Existuje způsob, jak proti těmto bolestem bojovat i jinak než růžovou pilulkou, která jen ztlumí příznaky. V následujícím textu se podíváme na to, jak se dá bolestivá menstruace a křeče řešit efektivně a dlouhodobě.

menstruace

Pokud tělo reaguje neoptimálně, je to důsledek toho, že mu něco chybí a odpověď na to "něco" bývá často ve výživě.

Výživové doplňky, které pomáhají při křečích a bolestivé menstruaci:

  1. Vápník + Hořčík - při křečích je třeba brát vápník každých pár hodin. K jeho řádnému vstřebání je dobré brát i hořčík a vitamin C a vitamin D. Výživový doplněk Cal-Mag (vápník + hořčík) je ideální volba a máme s ním skvělé výsledky již mnoho let při našich zákaznicích. Při užívání Cal-Magu ženy hlásí velké zmírnění nebo úplně zbavení křečí! Poznámka: pro dobrý účinek třeba brát kvalitní doplňky s vysokým obsahem látky. Ne každý zákazník je spokojený s běžně dostupnými šumivými tabletami, jelikož obsahují nízkou gramáž vitamínů a minerálů.                                                                                                                                                                          
  2. B-komplex (hlavně vitamín B5 a B6) - tyto vitamíny pomáhají tlumit křeče, záněty nervů, odstraňují únavu a potlačují infekce.                                                    
  3. Vitamín E - vitamín E brání vzniku křečí, snižuje srážlivost krve a rozpouští krevní sraženiny, odstraňuje únavu tím, že zlehčuje využití kyslíku při pohybu. Mezi přírodním vitamínem E a uměle vyrobeným je velký rozdíl v účinku, proto při koupi vybírejte ten přírodní (přírodní je d-alfa tokoferol a uměle vyrobený dl-alfa tokoferol).                                                                                                                                                                                                                                                               
  4. Pupalkový olej - zvyšuje přechod vápníku do cév, brání vzniku akné a udržuje krásnou pleť                                                                           

Přijímáním těchto doplňků alespoň 7 dní před a během menstruace dokážete udělat toto období mnohem snesitelnější či dokonce bezbolestivé. Vaše tělo se vám za to poděkuje nejen tím, že se nebudete svíjet v křečích, ale i dalšími benefity jako jsou krásná pleť, silné vlasy a nehty a spousta energie.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže.  

krce