Nejlepší vitamíny na pleť, vlasy a nehty

Uspěchaný život plný stresu, nezdravá jídla, nedostatečný pitný režim, znečištěné ovzduší... To všechno se negativně podepíše na naší kráse. V dnešní době už málokdy vidíme člověka, který by měl zářivou pleť bez akné, lesklé vlasy a pevné nehty. Náš životní styl se odráží na naší kráse a to, co má na pleť, vlasy a nehty největší vliv je strava. Pokud nezásobujeme tělo vitamíny, tak začne rychleji stárnout, začne se tvořit více zánětů, na nehtech se objeví bílé skvrny a vlasy se polámou. Proto vám v dnešním článku přinášíme tipy na vitamíny, které mají příznivý vliv na kůži, vlasy a nehty.

1_5

  • Vitamin A - zlepšuje stav kůže, vlasů, nehtů. Pomáhá při léčení akné, povrchních kožních defektů, kožních zánětů, spáleninách a při vředech. Také pomáhá proti stařeckým skvrnám na kůži.

  • Vitamin C - výrazně podporuje tvorbu kolagenu (kolagen je protein, který zpevňuje pokožku, nehty a vlasy a zpomaluje tvorbu vrásek. Tvorba kolagenu rapidně klesá po 25. roku života). Vitamin C je také silný antioxidant, což znamená, že pomáhá zpomalit stárnutí pleti a také brání tvorbě zánětů.

1_1

  • Vitamin E - přispívá k mladistvému ​​vzhledu tím, že tlumí oxidační pochody v buňkách. Zlepšuje vzhled pokožky a má pozitivní účinky při léčbě akné. Použitý zevně při hojení brání vzniku velkých deformujících jizev a urychluje hojení spálenin.

  • B-komplex - zabraňuje předčasnému šedivění a vypadávání vlasů, udržuje kůži v dobrém stavu a zpomaluje její stárnutí a tvorbu vrásek. Celkově chrání kůži, nehty a vlasy.

  • Omega 3 - Omega 3 mastné kyseliny potlačují vznik zánětů a udržují v dobrém stavu kůži, vlasy i nehty.

  • Zinek a Selen – minerály selen i zinek udržují pokožku, vlasy a nehty v dobrém stavu. Zinek zabraňuje vzniku bílých skvrn pod nehty a čistí je. Selen chrání buňky před oxidačním stresem.

3_3

  • Vlasy, pleť, nehty – už jak název napovídá, tento produkt pomáhá při problémech s pletí, vlasy a nehty. Udržuje pevnou a hebkou pokožku, brání tvorbě akné, pomáhá vyhlazovat vrásky. Také udržuje pevné nehty a zdravé lesklé vlasy.

  • Kolagen - zpevňuje a zlepšuje stav pokožky, vlasů a nehtů. Pomáhá předcházet vráskám (zpomaluje jejich tvorbu).

Zdraví a krása přichází zevnitř. Pokud si všimnete jakékoliv změny na vašich vlasech, nehtech nebo pleti, důvodem je většinou vnitřní problém. Proto je dobré dodat tělu potřebné vitamíny, aby mohlo tyto problémy vyřešit.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz.  

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 

2_5

Zdroj obrázků: Canva a Unsplash