Vitamin P - Co jste možná nevěděli

O co jde?

Flavonoidy, jinak nazývané také bioflavonoidy, či vitamín P, jsou látky náležející mezi rostlinné sekundární metabolity. Jsou známé pro své antioxidační působení. Celkem k flavonoidům patří asi 60 látek, které mají obvykle kladný vliv na lidský organismus, zvláště pak na cévy.

Co říkají odborníci?

„Prvotní funkcí bioflavonoidů je zabezpečit pevnost kapilární stěny a regulaci vstřebávání. P vitamin podporuje C vitamin při udržování zdravých pojivových tkání. Brání zničení vitaminu C oxidací. Posílením cévní stěny chrání před vznikem krevních podlitin. Napomáhá zvyšovat rezistenci proti nákazám. Zastavuje krvácení dásní a přispívá k jejich vyhojení. Pomáhá odstraňovat otoky a závratě způsobené nemocemi vnitřního ucha.“

Zdroj: MINDELL. E. 1994. Vitaminová Bible. Budapest: Gloria, 1994. s. 104-106

Související produkty

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení